Řešení proti strupovitosti jádrovin a proti plísni šedé na révě a jahodníku

Přípravek Scala® je excelentní do sledu postřiků s odlišným mechanismem účinku.

V čem je přípravek Scala® unikátní?

Přípravek Scala® plně nahrazuje starý dobrý a všem známý Mythos®. Nová formulace má vyšší koncentraci účinné látky a detailnější doporučení pro aplikaci. Doporučená účinnost na cílové organismy zůstává stejná. To znamená, že přípravek je doporučován a také registrován proti strupovitosti jádrovin a proti plísni šedé na révě a jahodníku.

Účinná látka pyrimethanil ze skupiny anilinopyrimidinů má zcela odlišný mechanizmus účinku proti strupovitosti jádrovin a plísni šedé, než mají klasické fungicidy.

Scala® je kontaktní fungicid s translaminárním a fumigačním účinkem, působí preventivně a navíc, v závislosti na dávce, po dobu 2-3 dní i kurativně. Spolehlivě účinkuje i při teplotách již od 5 °C, kdy systemické fungicidy ze skupiny DMI selhávají.

Aplikační dávka

U jádrovin výpočet dávky vychází z výšky koruny, u révy vinné se aplikuje nižší dávka před květem a vyšší po odkvětu. U jahodníku je dávka jednotná po celou délku vegetace.

Aplikační dávka:

jádroviny 1,125 l/ha (0,375 l/ha/m výšky koruny)

réva vinná 1,0 l/ha do BBCH 61 / 2,0 l/ha od BBCH 61

jahodník 2,5 l/ha

Hlavní výhody použití přípravku Scala®

  • 1. Účinná látka pyrimethanil přináší možnost pro snižování rizika rezistence (jiný způsob účinku)
  • 2. Spolehlivě účinkuje při nestálém počasí a nízkých teplotách od 5° C, kdy účinné látky ze skupiny DMI selhávají (systemické)
  • 3. Kontaktní fungicid s fumigačním efektem, navíc s kurativní účinkem 48 hodin po vzniku infekce

BASF vám přeje zdravé ovoce.

Top