Corum® Soja Pack - nové herbicidní doporučení v sóji

V září minulého roku bylo vydáno rozhodnutí o ukončení registrace oblíbeného přípravku Corum® (bentazon 480 g/l + imazamox 22,4 g/l). Nakoupené zásoby je možné spotřebovat během celé letošní sezóny, rozhodným datem je 9. 3. 2024. Ukončení prodeje přípravku Corum® bude mít mimo sóji dopad také na herbicidní ošetření jetelovin, vojtěšky, hrachu a dalších bobovitých plodin.

Pro pěstitele vyjmenovaných plodin jsme připravili náhradní řešení, které do velké míry i nadále poskytne kvalitní úroveň herbicidní ochrany.

Pro sóju přicházíme s virtuálním balíčkem na 30 ha pod názvem Corum® Soja Pack, který obsahuje 40 l Basagran® (bentazon 480 g/l) a 20 l Pulsar® 40 (imazamox 40 g/l), tedy stejné účinné látky jako Corum® a v doporučené dávce o něco vyšší množství účinných látek (650 g/ha vs. 628 g/ha v ukončeném řešení při dávce 1,25 l/ha). Výhodou balíčku je možnost dle potřeby zvýšit dávku jedno či druhého přípravku, a tak posílit jeho účinek na cílové plevele.

Rozhodujícím faktorem pro spolehlivou účinnost Corum® Soja Packu je správné načasování termínu aplikace, který se řídí:

vývojovou fází plodiny - první trojlístek

vývojovou fází plevelů

  • dvouděložné - 4 pravé listy
  • heřmánky, merlíky a pohanky - 2 pravé listy
  • jednoděložné je nejúčinnější řešit dříve - na 1 až 3 pravých listech

Basagran® zůstává jediným přípravkem do sóji, který je možné použít bez omezení v OP II. stupně vodních zdrojů. Pulsar® 40 je bez omezení v OP vod II. stupně povrchových zdrojů, ale naopak má omezení v OP vod II. stupně podzemních zdrojů.

Corum® Soja Pack

Balíček na 30 ha Při doporučené dávce 1,3 l/ha Basagranu a 0,65 l/ha Pulsar 40 poskytne vynikající ochranu proti standardnímu spektru plevelů jako je svízel, laskavce, merlíky, pcháče, rdesna a výdrol řepky, ale také proti těžko hubitelným například durmany, blíny a lilky.

Do sóji je také možné použít z našeho portfolia pro preemergentní aplikaci Stomp® Aqua (pendimethalin 455 g/l) v doporučené dávce 1,8-2 l/ha a Outlook® 1,2-1,4 l/ha (dimethenamid-p 720 g/l).

Související přípravky

Související plodiny

 Marek Šmika

Marek Šmika

BASF spol. s r.o.

Crop Manager Area Central - Oilseeds and Legumes

Agro

Top